Monday, December 27, 2010

Santai Petang Krismas

on 12/27/2010 05:51:00 PM

Hari Krismas kami (saya. suami dan Zafar ) menghabiskan petang menaiki motor..kereta dibiarkan dirumah, konon2 saja ingin merasa angin petang..tak kemana sangat pun cuma pergi mengambil tempahan customer ditempat supplier..ramai juga org keluar berjalan..untung juga kami di atas motor ni, walaupun berpanas..Zafar saya lindung dgn tudung saya yg  agak mengerbang ditiup angin, kami tidak perlu menempuh jem yg panjang..lega rasanya

Selesai urusan bisnes..kami bermotor lagi..suami mencadangkan kami melalui jalan perumahan baru di Ambang Botanic (gambar di bawah), saya suka sebenarnya dgn kawasan perumahan di sini..sgt nyaman tapi mana la saya ni berduit lagi..kena kerja beberapa tahun lagi baru la ada keyakinan mengisi borang pinjaman perumahan hehe..Zafar ikutkan saja..dia berpeluk-peluk..dah jadi mcm sandwich pun ada jugak tapi saya tau dia pun  suka berjalan2 melihat persekitaran di sini


                                      

Lagi gambar seperti di bawah (saya google je coz tak amik pun pic..mana nak pegang Zafar..mana nak pegang kamera aka handphone)







 Cantikkan? Selalunya kalau melalui kwsn perumahan yg cantik2 ni..Sha akan buat lawak dgn suami (actually suami yg mulakan)

Suami : ok berapa bijik nak beli ni?
Sha      : berapa ribu ni? Kalau bawah RM150 k kita dermakan je la
Suami : dalam RM350 K kut
Sha :     la..murah je, ok la yg kiri sekali tu..yang ada lawn..rumah lapis2 3 tingkat tu..kita bagi org gaji je la
Suami : ok gak tu..ingat nak bagi yg tepi skali..yg siap ada padang golf kecik tu..iyer la kalau boring2   
                boleh dia main golf kan?
Sha :      betul jugak kan?
Suami : lagi satu..tukang kebun punya pulak kita bagi je yang rumah tiga tingkat siap skali dgn kereta
                Sebijik baru dia syok nak keje
Sha : (ketawa geli hati)

Suami maintain muka serius hehe
I know it sound so stupid but it was fun too..i had a terrible week previously so sometimes this is my way to relax a lil bit

Zafar diam je..he’s enjoying the scenery too..perhaps one day I can buy the similar house with similar enjoyable scenery just to make him smile..

Kami ke Pet World melalui jln Tesco dan terus ke sana..agak panas juga, Zafar dah start merengek, sampai je di Pet World, kami berjalan2 melihat ikan2..Zafar tertarik dgn Clown Fish..sha pun suka juga..always attracted to this fish..konon2 pasang angan nak beli set aquarium sekali dgn ikan tu..lepas tu pasang lampu biru..oh heaven nyer..

Sebelum balik kami singgah ke Cash& Converter..i really love this place..apa je barang yg kita tak nak lagi..kita boleh jual di sini tapi diorang ambil 20% off dari harga asal..ada juga barang2 baru..overseas stuff..memang boleh terleka kalau pegi sini..tempat favorite kami..

Lepas tu bermotor lagi utk balik ke rumah..oh saya beli sedikit pek jahitan (zip, needle, a few button and 10 threads)..utk Zafar, suami belikan buih2 sabun yg diisi dlm bekas ala-ala pedang..


0 mesej:

 

Inspirasi Sha Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei