Monday, October 31, 2011

1st Day

on 10/31/2011 02:21:00 PM 0 mesej
I lov my family :)

Zafar first day di Pusat Jagaan hari ni, i'm so So nervous T_______T

1st time dia dijaga oleh pusat jagaan (tolak ke tepi perasaan susah hati) sebab malas la hantar pada pengasuh yang jaga di rumah sebab banyak sangat songehnya..(too much drama can kill you..hurmmm)
so better choose this option

Call Cikgu Zu just now and she's mentioned that my lil boy is doing just fine (OMG i just wanna take  a long deep breath after hearing that)

"Tentunya Zafar nangis memula dan lepas tu lepas ada nyanyi-nyanyi dia ok je, dia main ngan kengkawan so ok je, don't worry kay" (ok..ok i will but still pray Allah will be with him..guide him too)

Small Note : Hopefully dia tak nakal sangat, semalam dah memanjat meja yang ada barang jahit..aduhaiii rasa nak gigit kaki tu :)

Tuesday, October 25, 2011

Penat

on 10/25/2011 03:18:00 PM 0 mesej
Penat!

Penat la…memang sekarang sangat penat..bisnes pun put off sebentar, bukan sebab penyakit M tapi memang penat

Zafar dah makin ‘bijak’..segala energy semuanya pergi pada dia je, rutin pagi-pagi macam biasa kena hantar dia ke tmpt pengasuh (tingkat atas je)

Balik keje, dengan nak menghadap dia lagi..hmmm

Nak memasak lagi..hmmm (tengah malam pun boleh masak pancake/lemping untuk dia)

Kain berlipat nak kena jenguk balik ni, En. Suami dah kerja timing lain so malam-malam memang berdua je sekarang ni dengan Zafar..Imagine nak mengemas rumah (everyday kena kemas kalau tidak.macam hutan la jadinya..ok tak la cam hutan tapi rimas kalau rumah semak), basuh baju (ok tu pun tunggu kain penuh sebakul..save elektrik la konon), nak mengemop, nak gosok baju (kalau rajin gosok untuk 5 hari bekerja..kalau tak rajin? Hehe sendiri pikir la ek)

Next entry nanti nak post khas perkembangan Zafar pada umur hampir 1 tahun 6 Bulan so nanti boleh la sesapa read and view kelasakkan Zafar sekarang ni, honestly macam mana nak tambah adik kalau dia makin buas?..aduiii

Memang penat tapi syukur sangat sebab dia jarang kena sakit lepas tu gembira tengok dia membesar dengan bijak huhu 

Syok juga express feeling kat blog sendiri kan? Very distressful hehe
 

Inspirasi Sha Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei