Friday, November 11, 2011

Pengalaman On9 Shopping

on 11/11/2011 11:29:00 AM
Kalau tanya orang lain..masing2 ada pengalaman masing-masing time beli on9 tapi bagi Sha..so far everything ok except certain picture is way too cute than the actual stuff u received especially when it comes to Korean clothes..beware ok

Tapi so far handmade stuff tak pernah lagi rasa rugi beli sebab mungkin passion Sha pada handmade so i appreciate it to the bits!

latest barang yang Sha beli adalah dari handmade delight..memang super cute :) *senyum sampai ke siku* selalu surfing blog ni sebab nak cari inspiration untuk jahit sendiri tapi memang suka tengok pun dan selalunya memang bag dia yang yummy yummy cepat betul orang grab..hurmm

Dah rezeki kot so hari tu Sha tengok je available terus grab! ni picture nya, yummy kan? hehe

Sha rekemen juga handmade stuff dari macam2 kwn on9 yang buat crafting sendiri tapi kalau nak kira dari pengalaman sendiri yang selalu berulang kali beli dan tempah adalah MyBotang (strongly suggest) dan juga dari Artchala (marvellous beg dia buat)

Sha selalu surf tengok beg-beg dorang dan yang bestnyer kalau pakai beg handmade, it's only one and only..ok ada certain beg yang boleh reorder but it's not likely stuff u can just point out and pay at the local store so I LOVE HANDMADE (can it get any more obvious?)

oh sha ada beli juga starter kit dari Yana Craft , dulu penah order HP case dengan cookie monster keychain, pastu dah buat sendiri felt craft tapi nak juga beli starter kit sebab malas sangat nak pegi kedai cari barang-barang semua so order je, tunggu hasil keje ok sebab yang bagusnyer Yana siap bagi CD cara nak buat..baguskan?

Sha beli yang ni

Ok nak terangkan juga Sha bukan la shopaholic tapi ada certain stuff especially handmade yang kita rasa nak beli gak tapi kena la control budget dan make sure kita betul-betul akan gunakan dan pakai benda yang kita beli, think before u buy :)

Lagi satu jangan suka nak reserved satu barang tu kalau kita tak mampu nak bayar, kadang-kadang buang masa reseller juga nak sediakan invoice dan tolak ke tepi pesanan pelanggan lain (based on my personal experience as a Shaz Clozet owner)

nota kecil : ari ni 11.11.11 (a very extra special day) so byk kwn2 yang kawin ari ni..Selamat Pengantin Baru frenzy

0 mesej:

 

Inspirasi Sha Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei