Wednesday, March 07, 2012

You're Beautiful, Allah Loves You

on 3/07/2012 05:21:00 PM
Hari Sabtu (3 Mac 2012) Sha luangkan masa pergi ke seminar yang dianjurkan oleh Wirda di Dewan Jubli Perak , Selangor
(Zafar hantar ke rumah mertua, nasib baik suami benarkan pergi..yeay!)

ok ok..Sha mengaku Sha pergi sebab moderatornya adalah Wardina :) *senyum sampai ke telinga* (i love her inspiring words..Sha suka copy paste ayat motivasi dia ke FB untuk semangat diri sendiri dan nak tambah pahala..who says FB can't be use wisely?)

tapi dalam masa yang sama tajuk seminar ini saje dah cukup indah kan? sangat tertarik gitu..

and the best thing is the seminar is free! hoorayyy for that :)

Sha bawak adik sekali untuk temankan Sha, Ain meragam memula coz budak remaja mana la suka sangat tadah telinga dengar nasihat ni kan..
(mak bagi nasihat pun dia tak nak terima kadang2 -_____-)

tapi Sha bodek dia bagitau ada muslimah fashion show Smart n Chic and surprisingly she enjoyed every words from the panels iaitu

Prof Madya Dr Harlina Halizah Hj Siraj – Doktor Pakar Sakit Puan,  Pensyarah UKM &  AJK Pusat Pertubuhan IKRAM      Malaysia    -   Tajuk :Konsep Aurah & Hijab yang ‘Syariah Compliance’


Personal review : sangat best! slide show pasal kecantikan diri terutamanya part perumpamaan Wanita - ibarat mentimun, tergolek luka, bergolek pun luka (siap ada pic mentimun lagi haha) dan lelaki - ibarat durian, tergolek bergolek tak meninggalkan kesan (pun ada pic durian..yum yum)

admire her a lot

lagi satu panel ialah

Muna Izzah Fadzil- Peguam dan Perunding Imej  Bertauliah (Islamic Self grooming- Simple Yet Elegance)

Personal review : pun best!..sarat mengandung2 pun datang juga bagi nasihat yang amat baik dan kelakar pada kami especially part insiden yang melucukan telah berlaku pada moderator :) (yang pergi je tau hokayy)

dan moderator?? She's so humble and veryyyyyyy energetic..sangat rekemen kepada sesapa yang belum pernah join seminar yang disertai oleh Wardina..tak merugikan masa dan tenaga anda

Terpaku ok :)

ok Sha kongsikan sedikit tips dan info berkaitan seminar :-

- Sila buat rujukan Surah An-Nuur ayat 30 dan 31
- Sila juga rujuk Surah Al-Ahzab ayat 59
- dan ayat 27 Surah Al-A'raaf

petikan simple dari seminar :-

- Tudung bukanlah seperti rambut palsu, bila nak pakai tudung..it's should be covering our head and not replacing our head as tiara, hat, wig etc. did

- kecantikan sosial tidak dapat dibeli

- Tudung never prevent me from reaching my target in life

- Wearing Hijab is freedom!!!

dapat booklet dari OSM


Small Note : bila nak buat seminar di Shah Alam lagi? kalau free bolehla pergi hehe

1 mesej:

Anonymous said...

Jika anda telah disahkan mempunyai fibroid,cyst dan dinasihatkan membuat pembedahan..makanlah SALAMON selama 1-2 minggu. Selepas itu buatlah pemeriksaan semula di klinik.

 

Inspirasi Sha Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei