Tuesday, April 16, 2013

Review : Jalan2 ke Kuantan, Pahang

on 4/16/2013 12:18:00 PM
7.4.2013 (Ahad)

Pic Zafar terlebih excited dalam keta :)

sangat la meragam..asyik kena marah dengan Baba & Opah (sian dorang jadi migrain tengok kenakalan anak ummi ni hehe)

Konon2 angkut la Ultraman dari rumah dengan harapan senyap la budak tu tapi....terlebih gula ada lah
(confirm Baba & Opah menyesal bawak dia sekali haha)

scene muka ummi macam hulk hogan tak nampak kat sini hehe tapi sian anak ummi ni ye..coz kami jarang sangat jalan..last jalan bawak dia time kenduri cukur jambul anak adik ipar kat Johor..itu pun tahun lepas
huhu..tapi ummi janji tahun ni kita jalan2 cari makan okeh!



Zafar sempat sambar ni time singgah kejap R&R kat Temerloh

stress ummi....


Mula2 budget tak nak stay over tapi since ini 1st time ke Kuantan jadi kami ambik keputusan nak stay jugak la semalam dan hotel bajet pilihan kami adalah Season View kat Kuantan, Pahang.

terpampang kat iklan siap2 berapa harga bilik semalam..senang kan?
(no hidden charges of course melainkan kalau korang de la amik tuala sehelai dua kan dan dorang tau la plak kan..so..erm..harus la bayar)

Kitorang tak la camtu :)


Sebenarnya Sha pegi Kuantan sebab nak amik adik yang dah abis pra-asasi TESL dia jadi amik peluang cuti2an sekali..

Nak makan kat sini senang je..berlambak gerai makan dan yg best kat area hotel ni pun banyak gerai makan
malam tu kami belasah makan Tom Yam, Nasi paprik dengan telur bungkus dan minuman plak Air Tembikai (marvelous!)

kat area hotel ni pun banyak gak hotel jadi jangan risau cuma harga semalam tu harus cari sendiri la..
tak buat homework lak :)

8.4.2013 (Isnin)

Standard macam hotel lain..breakfast free (ye ke standard?)
dan makanan dia memang best..menu mesti try adalah roti bakar..yes walaupun roti bakar tapi sangat sedap

settle hal adik kitorang terus pegi Pantai Teluk Cempedak..
masuk2 je terus nampak fast food huhu..ada McD, KFC pastu tutti frutti pun siap ada..wahhhh

Nasib baik Zafar tak banyak songeh sebab dia teruja nak mandi pantai kot










Sebelum nak sampai pantai tu..kitorang kena lalu jambatan panjang.........
(yup..that long :) )

Zafar berlarian dengan penuh kegembiraan seperti pic di atas

dah sampai pun kat pantai..indahnya ciptaan Allah





dan lagi Zafar in action





balik tu sempat sambar T-shirt untuk kenang2an dan kami bertolak balik petang dalam pukul 3 lebih dan sampai rumah almost Maghrib

just nice

Alhamdulillah..seronok sangat tengok Zafar happy :)


The End

0 mesej:

 

Inspirasi Sha Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei