Thursday, June 06, 2013

Singgah Ke Taman Botani Negara

on 6/06/2013 11:10:00 PM
I kept my promise to Zafar to keep on trying making list all the place we should go..
simple place to keep on making memories together..

travel abroad? we will of course..when the time is right and money too hehe

Okeh

cuti-cuti sekolah ni ada jugak la terjangkit sama virus jalan-jalan
dimulakan dengan bawak si kecik ke Taman Botani Negara
tau tak ke sana? kalau orang Shah Alam macam kami ni..pejam mata je dah sampai huhu
kalau yang tak tau ikut je jalan Seksyen 9 Shah Alam..sign board ada belah kiri dengan kanan

paling senang guna GPS :) atau Google Maps

i found my way to Zoo Negara using that haha

Parking RM3.. baru start charge sebab dulu free je

Yang sedihnya taman 4 iklim bermusim tutup..bulan 7 ni akan dibuka

kesian Zafar


Panas terik masa kami pergi..turun kat tangga ni ada pakcik jual aiskrim

Nasib baik Zafar tak demand suruh beli jadi kami terus jalan :)

ada bas sedia menunggu..time table dah siap-siap disediakan jadi pengunjung cuma perlu rujuk dan yang best..takde bayaran dikenakan kalau naik bas bersiar-siar

ummi suka bab-bab free ni hehe


Posing Zafar time kat Rumah Persinggahan

tak banyak pic diambil jadi tak dapat nak share macam-macam aktiviti kat dalam Taman ni



Aktiviti berbasikal.. sumpah penat giler bawak si kecik ni tapi sangat seronok

naik bukit..turun bukit :)

Pricing RM10 sejam tapi kalau ada passenger cam Zafar ni RM15..kalau lewat sampai kena tambah RM1 bayaran setiap sejam

Actually ada helmet tapi tak pakai pun sebab dengan beg pastu Zafar yang siap sedia berkilo beratnya jadi takyah ler nak menambah-nambah berat




Nakkan info lebih boleh layari laman web Taman Botani Negara 

okey nak round-round cari lokasi lain bawak si kecik cuci mata

0 mesej:

 

Inspirasi Sha Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei