Monday, October 05, 2015

Review : White Wood Double Decker Bed

on 10/05/2015 04:40:00 PM
Saya dan suami dah lama plan nak beli katil double decker untuk anak2
suami suka sangat rujuk Mudah.My
kadang-kala kalau ada benda dia beli..dia akan hadap site tu awal pagi hari-hari
 
saya pulak suka broad kan range search, saya akan bukak banyak website untuk mencari yang betul-betul saya suka. Facebook, Google etc.
 
dan kami suka beli barang with a good bargain.
yup..kami memang couple yang kedekut jimat..read properly guys :)
 
saya suka katil double decker yang jenis kayu (wood) sebab saya membesar dengan memori tidur berkatil double decker kayu haha.
tak relevan sungguh.

hasil plan talk kami dalam sebulan-dua lepas, kami start survey.
dia dengan site favorite yang nan satu tu
saya dengan all-range website search.

dalam pada searching tu, saya tengok jugak katil besi dan jumpa yang comel ni.


Cambridge Double Decker Bed


IKEA Bunk Bed
Lama-lama tu..pencarian saya banyak pada wood double decker
saya fell in love dengan design-design bawah ni




Dan lama-lama jugak saya minat sangat wood double decker putih
sebab white nampak segar, kemas dan bersih.







Maaf sebab tak dapat nak provide sumber web yang saya survey coz korang boleh jer click memana dan jumpa images seperti di-atas. Lagipun dah terlalu banyak web saya track down haha.
 
Tapi harga katil double decker kayu memang mahal. paling murah RM900+
especially solid wood
teringat ayah beli siap dua set katil double decker solid wood dark time kecik dulu
(kami 8 adik-beradik)
 
puas bincang kami berdua sepakat tak nak membazir beli yang baru.
dan kami nak yang terpakai je tapi apa-apa pun bergantung pada pricing dan condition katil.
 
tak nak main beli jer.
 
dan nak solid wood.
tahan berpuluh tahun haha.
 
one day saya rasa macam frust sikit sebab yer la..design nak cun, comel tapi pricing saya nak yang murah below < RM500
wah..memang la susah nak jumpa.
nak solid wood pastu condition tip top dan murah.
mana nak dapat?
 
macam mustahil.
 
sabtu saya bukak website favorite suami untuk bargain goods.
dan saya jumpa..RM280
seriously? macam tak percaya dan solid wood. Saya terus call owner kedai. Set up nak jumpa petang tu jugak nak checking condition.
 
dan katil ni saya dapat untuk Zafar. Abaikan company name sebab saya tak beli dengan dia.
saya beli dengan kedai ni My Point
owner dia nama Franky 019-3356326
Kedai dia kat Bandar Sentosa Klang
 
Owner suka post through Mudah.my by phone
Buyer beli je terus dia delete post.
mostly buyer tinggal jauh-jauh
 
Kos penghantaran RM50
dia siap pasangkan kat rumah lagi hari yang sama juga.
betul-betul solid wood, berat sangat katil.


Paling best, bila Zafar tersenyum gembira.

Alhamdulillah..

Kami ada plan barang lain juga lepas settle yang ni.
InsyaAllah akan dikongsikan bila dah jumpa yang good bargain.


5 mesej:

Anonymous said...

Salam sis, katil yg hrga rm280 tu condition new ke? Untung dpt murah sis...skarang x dpt hrga cm2..

Inspirasi Sha on April 21, 2016 at 9:56 AM said...

Waalaikumussalam

Preloved tp condition tip top
jenis kayu heavy
yup mmg susah sgt nak dpt murah camtu

ni da abis frust baru terjumpa :)

Azhar Mustapa Nor on July 6, 2016 at 3:12 AM said...

Ade link website x sis?

Azhar Mustapa Nor on July 6, 2016 at 3:12 AM said...

Ade link website x sis?

Inspirasi Sha on July 28, 2016 at 12:16 PM said...

senang google jer haha

sebab terlalu banyak search web x leh trace down dah huhu

 

Inspirasi Sha Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei