Thursday, December 31, 2015

Last day of 2015

on 12/31/2015 10:31:00 AM 0 mesej
Cepat sangat rasanya tahun ni..

2016 dah pun nak menjengah esok

2015 memori yang macam-macam, setengah tahun saya bertemankan baby yg dalam perut ni.

Tahun depan Zafar dah 6 tahun, dia akan beradik..macam mana la habit dia bila beradik?

Seriau pikir tapi saya nak sematkan benda positif dalam fikiran jer. Dia rajin berbual dengan adik, suka usap perut ummi dia. Masa ajar Zafar mengaji, saya akan tepuk perut bangkitkan si kecik untuk sama sekali mendengar. Ajaibnya dia mesti akan bergerak..mendengar abangnya mengaji.

Dan lagi ajaibnya si kecik ni suka sangat dengar suara abangnya menyanyi haha
(Zafar memang suka tayang vokal dia -_________-)

Banyak target saya tahun depan, dah bersusun list dalam fikiran. Terutamanya berkaitan masa depan Zafar dan adiknya.

Saya sharekan antara pic terbaru dia tahun ni




Meh hirup udara hari last tahun 2015

Semoga tahun 2016 kita akan sentiasa istiqamah dalam apa jua yang kita lakukan.

Selamat Tahun Baru 2016

Salam Kasih,

Wednesday, December 30, 2015

Review : isooka online shopping

on 12/30/2015 02:47:00 PM 4 mesej

Terjebak dgn isooka plak dah haha..

Masa layankan Zafar tengok cerita kat Astro Ceria, keluar la iklan Oh My English pasal beg sekolah label dorang sekali ngan set stationery friendship ngan sling beg school.

ni..


Tengok tak harga dia? yup RM39.90

Bagi saya harga tu berbaloi-baloi sebab nak cari bermutu dengan harga rendah..kadang winsome and losesome

iklan yang menarik :)

Jadi saya terus log on website isooka  keesokannya dari opis dan survey abis-abis. Macam dalam pic atas tunjuk, ade 5 kaler, Navy, Lime, Blue, Red dengan Magenta.

Minat merah, biru terutamanya yang kaler hijau lime. Nampak refreshing. Design simple jer sebenarnya, ade wording 'Çool Kids Rule The School'

Parents yang suka anak-anak pakai beg ada corak kartun, boleh gak jengah brand lain dari website ni, ada brand Didi & Friends, Marvel, Disney, Sofia the First, Star Wars dan Transformers tapi harga dia kena la setimpal dengan brand tu sendiri haha. Macam saya, saya minat design yang menjimatkan hihi..

Ok

Lepas abis fikir, saya pun tekad nak beli. Saya register guna Astro ID,  harga sebenar beg RM37.64 (exclude GST) dan after GST harga RM39.90.

Saya choose kaler hitam, biru dan lime, kaler merah dah abis stok by the time saya nak beli. dorang restock back from time to time. Don't worry

Cuma postage la slack skit sebab total postage RM15.90 tapi kalau beli above RM150 shipping free



Saya buat online Maybank transaction dan terus dapat notification by mail. Kalau ikut web, dalam 3 hari akan dapat barang. Saya bayar pada 28.12.2015 dan receive barang hari ni, 30.12.2015

Awal sehari :)

 
                


Kualiti bagus, overall puas hati. First time beli kat isooka, good impression, delivery fast, takde yang negatif so far.

Parents yang suka simple-simple, you may go for this type of bags.

As for me, another good bargains.

updated:

Dapat free gift :)

saya purchased atas RM80 jadi dapat la Astro Circle Canvas Bag



Salam Kasih,

Monday, December 21, 2015

Goodbye Shaz Clozet

on 12/21/2015 11:37:00 AM 0 mesej
 
Goodbye Shaz Clozet..my small online blog shop

The truth is..saya tak boleh commit selling baby stuff. For the future..maybe

I had my ups and downs while handling online business. Most of my customers is so sweet and only a little put me an off :)  Macam mana pun saya akan kembali selling baby stuff when the times is right and of coz the items is worthable for you guys.

As far now..cannot :(

Pengalaman selling memang best dan paling syok bila wrapping customers order comel-comel..i had creativity urge inside me i guess LOL

Sadly..this is the end

Shaz Handmade (personal) masih dikekalkan.

sob sob sob

For those who still remember SHAZ CLOZET branding..thanks again for the memories

Tuesday, December 15, 2015

Review : Katil Kayu Baby Cot Preloved

on 12/15/2015 12:42:00 PM 0 mesej

Again with review :)

Tak lama..lagi dua bulan insyaAllah akan bertambah anugerah Allah bagi

Saya berangan dah nak beli katil kayu kali ni untuk si kecik yg masih dalam perut, masa time Zafar dulu parents belikan yang sekali dengan play pan tapi bukan kayu.

Bajet seperti biasa tak nak lebih dari RM250

Katil Kayu Baby RM250 ke bawah?

saya tau dekat femes brand Ikea ada posting pasal katil yang ni..simple dan kemas

RM179
Tapi RM179 tanpa tilam

Saya survey website Mudah mencari second hand tapi tip top condition, kalau dapat yang setakat beli tapi tak pernah pakai lagi bagus haha.

Ada jumpa yang RM160 tapi condition 8/10..

Since tak berpuas hati saya survey lagi dari hari ke hari, gigih tengok walaupun sibuk dengan assignment dan kuliah haha

Reason kenapa cari second / preloved?

Saya dah bajet kalau si kecik ni tak minat nak guna katil tu, tak la terasa rugi dan sentiasa boleh jual kembali..parents on budgeting macam saya ramai kat luar tu.

Jumpa kedai second hand traders. mostly barang dari Singapore. Dekat area rumah, boleh angkut terus masuk dalam kereta..no delivery charges occurred :)

Tapi katil baby putih yang saya minat dah takde..cepat sangat yang rembat.

Owner cakap memang rezeki saya ada satu katil baby RM220 dan dia belum lagi sempat upload dekat Mudah

Alhamdulillah

 


Sekali checking brand IKEA haha..untung siap dapat tilam yg berjenama dan yang best dapat kurangkan harga jadi RM210

Ni alamat dia

Akutrader Enterprise,
No 9, Jalan Kebun Nenas 3A/KS 8,
Bandar Putera 2, 41200 Klang,
Selangor.
FB: akutrader trading
GPS: 2.979772, 101.499841

Call/Whatapps 016 2385424/ 013 3322566


 

Inspirasi Sha Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei