Wednesday, December 07, 2011

Imej : Obsesi Saya

on 12/07/2011 12:37:00 PM 0 mesej
Ok

people lurve polka dot, little heart shape on shawl..tudung, stripe in whatever cloth or stuff u can have on and let's not forget the country thingy..can see it almost anywhere

but

My obsession is this (google pic banyak-banyak, jadi satu koleksi mata..yum yum!)

Suka sangat cloud..happy viewing :)

 



 

 

 
 
 
 
 

ada banyak sangat lagi tapi cukup la untuk bagitau sebab musabab kenapa Sha pilih logo ni hehe


Tuesday, December 06, 2011

GA : Giveaway 11 Days

on 12/06/2011 05:11:00 PM 2 mesej

Nak join GA ni..klik je pic atas kalau nak join sama k

ni wish untuk Nana sempena hari-hari istimewa especially untuk Nana & Kimie (penat google ni cari doa yang bagus ngehehehe)


Salam perkenalan untuk Nana juga

Gasp!

on 12/06/2011 09:25:00 AM 0 mesej


Terlalu comel

Has anyone seen this t-shirt here?
Please let me know..i would love to wear this (suami pun nak! hehe)

Friday, November 25, 2011

Driving Nuts

on 11/25/2011 11:23:00 AM 0 mesej
Bukan kereta saya tapi model yang sama juga saya guna hehe
Sha suka memandu..dulu nak ambik lesen motor tapi ayah tak bagi, kononnya Sha ni tak nampak lasak (uhh?? saya? feminin? huhu)


Tapi yang buat kita semua senang dapat sakit jantung sebab cara pemanduan orang zaman sekarang memang TAK BERHEMAH

Ni ada la sikit list Sha buat nak menerangkan kenapa dada kita asyik berombak-ombak time nak pegi/balik kerja dan selalunya kalau sampai kat tempat parking rumah..panas semacam je

1. Container @ kenderaan besar-besar buat jalan raya macam rumah korang sendiri je..rasa nak masuk laluan orang lain, main suka-suka redah je pastu tak bagi signal..macam mana la tak selalu sangat penunggang motor eksiden dengan korang? (rasa nak mengaum je ngan dorang ni!)

2. Kepada kenderaan yang bajet mahal tu, tolong la jangan nak berlagak ok? bawak kereta tak reti menoleh ke kalau nak masuk laluan orang lain? korang ni ambik lesen terbang ke dulu? main bayar je yek? (panas panas!)

3. Sha memang ada masalah dengan penunggang motor yang suka cilok-cilok ni, secara jujur la nak tanya diorang ni "korang tak sayang nyawa ke?" cuba la bawak motor tu tenang-tenang je, bukan nyer Sha tak bagi korang laluan atau tutup laluan korang kan? karang ada kes lagi penunggang motor terbujur dijalanan..

4. Siapa yang takde masalah dengan kes double parking? cuma orang tak bawak kenderaan je la agaknya, kalau nak double parking sekali dengan pemandu tu duduk dalam kereta je..tu tak mengapa, soalnya korang double parking tapi pemandu je dah melilau pergi mana-mana ntah, siap parking lelama tu? pastu kita tunggu la macam burung belatuk! (mendidih mendidih)

5. Lagi satu..tak paham kenapa kalau time kita nak masuk ke jalan utama, kenderaan yang tau kita nak masuk dan dah pun nampak kita bagi signal dengan sopan santun tapi dorang rasa macam dorang loser je kalau bagi laluan pada kita sedangkan korang jauh lagi ke belakang, ada prize winning ke kalau dorang berjaya pintas kita dengan hebatnya? (tak paham la)


6. Dah banyak kali nampak benda ni dan hari tu pun eksiden pasal hal ni, kita cross jalan lepas tu penunggang motor ni tak nampak sebab sibuk main SMS?? dan bump tepi kereta Sha pastu lari selaju-lajunya (OMG macam dalam drama la)


7. Budak-budak muda yang baru dapat lesen kereta @ memang takde lesen pun, korang ni betul-betul boleh membahayakan nyawa orang lain dengan cara korang bawak kereta/motor yang ntah apa-apa tu..kes ni termasuk juga dengan budak-budak yang bawak basikal Fixie yang suka bawak tengah-tengah jalan raya pastu ada hati bagi renungan maut pada kita balik sebab hon dorang..(korang dah giler ke apa?)


banyak sangat la kalau nak list kan, kesimpulannya dengan cara pemanduan orang Malaysia sekarang..kalau kita tak langgar orang..orang akan langgar kita..tak boleh nak elak dah selagi dorang ni takde kesedaran sivik

Hati-hati memandu ok..we never know when we'll meet the accident  :)

Small Note : teringin la nak makan kat Big Plate..hari tu Qi dalam Jalan-Jalan Cari Makan perkenalkan..yummy!

Friday, November 11, 2011

Pengalaman On9 Shopping

on 11/11/2011 11:29:00 AM 0 mesej
Kalau tanya orang lain..masing2 ada pengalaman masing-masing time beli on9 tapi bagi Sha..so far everything ok except certain picture is way too cute than the actual stuff u received especially when it comes to Korean clothes..beware ok

Tapi so far handmade stuff tak pernah lagi rasa rugi beli sebab mungkin passion Sha pada handmade so i appreciate it to the bits!

latest barang yang Sha beli adalah dari handmade delight..memang super cute :) *senyum sampai ke siku* selalu surfing blog ni sebab nak cari inspiration untuk jahit sendiri tapi memang suka tengok pun dan selalunya memang bag dia yang yummy yummy cepat betul orang grab..hurmm

Dah rezeki kot so hari tu Sha tengok je available terus grab! ni picture nya, yummy kan? hehe

Sha rekemen juga handmade stuff dari macam2 kwn on9 yang buat crafting sendiri tapi kalau nak kira dari pengalaman sendiri yang selalu berulang kali beli dan tempah adalah MyBotang (strongly suggest) dan juga dari Artchala (marvellous beg dia buat)

Sha selalu surf tengok beg-beg dorang dan yang bestnyer kalau pakai beg handmade, it's only one and only..ok ada certain beg yang boleh reorder but it's not likely stuff u can just point out and pay at the local store so I LOVE HANDMADE (can it get any more obvious?)

oh sha ada beli juga starter kit dari Yana Craft , dulu penah order HP case dengan cookie monster keychain, pastu dah buat sendiri felt craft tapi nak juga beli starter kit sebab malas sangat nak pegi kedai cari barang-barang semua so order je, tunggu hasil keje ok sebab yang bagusnyer Yana siap bagi CD cara nak buat..baguskan?

Sha beli yang ni

Ok nak terangkan juga Sha bukan la shopaholic tapi ada certain stuff especially handmade yang kita rasa nak beli gak tapi kena la control budget dan make sure kita betul-betul akan gunakan dan pakai benda yang kita beli, think before u buy :)

Lagi satu jangan suka nak reserved satu barang tu kalau kita tak mampu nak bayar, kadang-kadang buang masa reseller juga nak sediakan invoice dan tolak ke tepi pesanan pelanggan lain (based on my personal experience as a Shaz Clozet owner)

nota kecil : ari ni 11.11.11 (a very extra special day) so byk kwn2 yang kawin ari ni..Selamat Pengantin Baru frenzy

Monday, October 31, 2011

1st Day

on 10/31/2011 02:21:00 PM 0 mesej
I lov my family :)

Zafar first day di Pusat Jagaan hari ni, i'm so So nervous T_______T

1st time dia dijaga oleh pusat jagaan (tolak ke tepi perasaan susah hati) sebab malas la hantar pada pengasuh yang jaga di rumah sebab banyak sangat songehnya..(too much drama can kill you..hurmmm)
so better choose this option

Call Cikgu Zu just now and she's mentioned that my lil boy is doing just fine (OMG i just wanna take  a long deep breath after hearing that)

"Tentunya Zafar nangis memula dan lepas tu lepas ada nyanyi-nyanyi dia ok je, dia main ngan kengkawan so ok je, don't worry kay" (ok..ok i will but still pray Allah will be with him..guide him too)

Small Note : Hopefully dia tak nakal sangat, semalam dah memanjat meja yang ada barang jahit..aduhaiii rasa nak gigit kaki tu :)

Tuesday, October 25, 2011

Penat

on 10/25/2011 03:18:00 PM 0 mesej
Penat!

Penat la…memang sekarang sangat penat..bisnes pun put off sebentar, bukan sebab penyakit M tapi memang penat

Zafar dah makin ‘bijak’..segala energy semuanya pergi pada dia je, rutin pagi-pagi macam biasa kena hantar dia ke tmpt pengasuh (tingkat atas je)

Balik keje, dengan nak menghadap dia lagi..hmmm

Nak memasak lagi..hmmm (tengah malam pun boleh masak pancake/lemping untuk dia)

Kain berlipat nak kena jenguk balik ni, En. Suami dah kerja timing lain so malam-malam memang berdua je sekarang ni dengan Zafar..Imagine nak mengemas rumah (everyday kena kemas kalau tidak.macam hutan la jadinya..ok tak la cam hutan tapi rimas kalau rumah semak), basuh baju (ok tu pun tunggu kain penuh sebakul..save elektrik la konon), nak mengemop, nak gosok baju (kalau rajin gosok untuk 5 hari bekerja..kalau tak rajin? Hehe sendiri pikir la ek)

Next entry nanti nak post khas perkembangan Zafar pada umur hampir 1 tahun 6 Bulan so nanti boleh la sesapa read and view kelasakkan Zafar sekarang ni, honestly macam mana nak tambah adik kalau dia makin buas?..aduiii

Memang penat tapi syukur sangat sebab dia jarang kena sakit lepas tu gembira tengok dia membesar dengan bijak huhu 

Syok juga express feeling kat blog sendiri kan? Very distressful hehe

Wednesday, July 06, 2011

Da House

on 7/06/2011 11:43:00 AM 2 mesej
Da House
example of using method
Looking at the beautiful (flower) , cutey (animal toys), yummy (cupcakes) or scary (weird toys) is making me feel nauseous and almost vomit if I still the one that left behind with nothing on NEW sewing project

Ya saya bercakap tentang seni felt yang sedang melanda dengan hebatnya.. :)
Pusing kanan..felt brooch
Pusing kiri..felt toys
Pusing 360 darjah pun felt craft

Very creative kan? 
 
Selalunya kalau kita tak biasa buat projek dengan felt ni, kita akan mulakan dengan simple-simple project macam brooch ke tapi Sha langkau semua tu dan buat project ni

So sha start surfing the web for the tutorial on how to do it and my best partner in-crime is Google hehe..sehari tak jumpa Google boleh pening

I came across with this project and it look so yummy-mushy dan kebetulan Sha berpindah ke rumah baru jadi Sha buat nicely and hang it at the door (the link to the pattern will be add soon)

Sha add teddy bear oil (smells so yummy) inside the felt

Interested? Sha prepare exacty the same in 3 different size :

Size S – RM5 (cukup sesuai utk digantung didalam kereta )
Size M – RM8 (gantung kat bilik, ruang tamu etc.)
Size L – RM10 (gantung pada pintu rumah, etc)

Kalau ada specific instruction color felt nak choose..boleh Sha tiada masalah untuk proceed order, sila e-mail/sms Sha utk tempahan ok

p/s : dah selesai berpindah *sengih sorang-sorang*

Friday, June 17, 2011

Sibuknya Orang Tu

on 6/17/2011 03:34:00 PM 0 mesej
Sibuknya saya...ya saya nak pindah  rumah..InsyaAllah bulan Julai ni jadi banyak juga plan menjahit dan menyiapkan barangan kraf tertangguh tapi saya bersyukur sebab banyak juga material menjahit saya dah dapat cari  *happy*

Malam tadi sempat buat dua bijik Lovey Brooch..cemana kah rupanya? Nanti Sha akan upload tapi  tunggu Sha perkemas dan cantikkan lagi..nak jahit banyak skit jadi baru puas nak share dengan korang

Sibuk packing barang sikit-sikit  dan hantar ke rumah baru sebab ada Zafar sangat la leceh nak mengemas dan mengangkut barang-barang kalau dibuat sekaligus jadi memana je barang yang boleh diangkut dengan kereta Sha angkut siap-siap jadi kerja akan sistematik la ye tak?

Hari-hari pening  sebab asyik pikir  packing-packing, pindah-pindah dan yang sewaktu dengannya

Doakan Sha dan keluarga menyelesaikan urusan perpindahan dengan jayanya..moga-moga Allah mempermudahkan urusan kami

Amin

Monday, June 06, 2011

Ragam si kecik

on 6/06/2011 04:10:00 PM 0 mesej
Memang betul-betul challenging la kalau nak drive bawak si kenit dalam baby seat


Kalau dia nak duduk elok-elok sambil gigit kepala Mr.Elmo takpe..ni kita yang rasa nak gigit kepala dia sebab dia asyik menghulur  tangan nak duduk kat riba kita sambil meroyan-royan *hilang bunyi merdu lagu di radio tsk tsk*

Sabo jer la

Skang ni ok la skit tapi still kena benti susukan dia dulu baru bleh gerak, itu pun dia pandang kita dengan muka seposen *ummi buat muka keras..huh!*

Dah 5 kali trip bawak Zafar dalam baby seat, baru ok nampaknya..yang best kalau dia tertido, baru boleh drive dengan amannya..

Pic ni time saya benti kat cross over jambatan lepas LKSA..merengek-rengek, last-last berenti meyusukan dia dulu dan dia senyum dengan bangganya..huh
 Nasib baik dia nampak comel dengan baju Sneaker nyer..kalau tidak harus kena gigit pipi tu!

Small Note : belum lagi try mini mesin jahit sebab sibuk nak berpindah jadi banyak luang masa pergi membersih rumah. Pindahnya lambat lagi hehe
 

Inspirasi Sha Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei